Često postavljana pitanja i odgovori

Ovdje možete pronaći veliku batu pitanja i odgovora na njih. Ukoliko ovdje niste pronašli odgovor na svoja pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Energetski štedljiva regulacija temperature pojedinačnih prostorija

Stalnim mjerenjem temperatura u pojedinačnim prostorijama i tome prilagođenom regulacijom učinka grijanja, energija će se trošiti samo kada je grijanje stvarno potrebno. heatapp! brzo i precizno reagira na zahtjeve za grijanjem. Pri tome ne igra ulogu da li ste kod kuće ili na putu. To čini grijanje s heatapp! istodobno udobnim i učinkovitim.

heatapp! sastoji se od slijedećih komponenata:

 • heatapp! base (bazna jedinica), inteligentna upravljačka kutija. Ona se opcijski može (pri postojećem standardnom sučelju) povezati s generatorom energije. heatapp! bazna jedinica komunicira preko kućne mreže (LAN ili WLAN) s heatapp! izlaznom jedinicom.
 • heatapp! gateway (izlazna jedinica) je centralno “posredničko mjesto” u sustavu. Ovdje se radio komponente – heatapp! drive (pogona) za zidne radijatore, kao i heatapp! floor (podno) i heatapp! sense (senzor) za sustave podnog grijanja – spajaju s heatapp! baznom jedinicom.
 • heatapp! drive za zidne radijatore, kao i heatapp! floor s hetapp! sense za sustave podnog grijanja, jamče optimalnu regulaciju ugodne temperature boravka u svakoj prostoriji.

heatapp! je prikladan za udobno upravljanje sustavom grijanja putem aplikacije, svaku prostoriju može individualno grijati i istodobno već od prvog dana uštedjeti na troškovima.

Stanar i vlasnik stana mogu s heatapp! vaš već postojeći sustav grijanja dograditi, te je i investitorima potreban heatapp! već od projektiranja novogradnje.

Bez obzira da li se radi o grijanju na loživo ulje, prirodni plin, s dizalicom topline, na pelete, iz toplinske mreže ili na solarnu energiju.

Da, heatapp! regulira učinak grijanja u pojedinačnim prostorijama automatski preko radio upravljanih izvršnih pogona (heatapp! drive) na radijatorskim ventilima, odnosno preko radio upravljanih zonskih regulatora za sustave podnog grijanja (heatapp! floor).

Podaci svake prostorije pohranjeni u heatapp! app omogućavaju individualnu regulaciju temperature svake prostorije. Pored toga, za svaku prostoriju mogu se utvrditi individualna uklopna vremena.

Sa heatapp! regulacijom temperature pojedinačnih prostorija može se svaki dan uštedjeti energija.

Ne. Ako se temperatura prostorije snizi samo za 1°C, uštedjet će se već 6% na troškovima grijanja: heatapp! ne dopušta da se tijekom faza sniženja temperature prostorije potpuno ohlade, nego temperaturu regulira u svakoj prostoriji individualno prema sniženju temperature koje ste vi odredili.

Time ste uštedjeli na novčanim sredstvima jer više nema skupog ponovnog grijanja ili grijanja uz istu temperaturu. Sa heatapp! možete profitirati ne samo tijekom faze sniženja temperature, kada npr u kući nema ukućana, nego i kada je već dosegnuta vaša ugodna temperatura i nema više potrebe za daljnjim grijanjem.

Možete se ravnati prema slijedećem primjeru izračuna: Obitelj sa 4 člana u kući godišnje troši cca. 18.200 kWh energije i za to plaća cca. 1.500 € za grijanje i pripremu tople vode. S heatapp! sustavom i izravnim upravljanjem izvorom topline npr. preko OpenTherm, na troškovima energije možete uštedjeti do 30%.

To odgovara godišnjoj uštedi od 450 €. I uz to ste još sačuvali prirodni okoliš.

Da. Ako ste heatapp! baznu jedinicu kod kuće priključili na internet, vašim sustavom grijanja i temperaturama u prostorijama možete upravljati i kontrolirati s heatapp!, bez obzira gdje se nalazili. U tu svrhu možete jednostavno koristiti vaš smartfon ili tablet PC s 3G/4G-mobilnom radio vezom (UMTS/LTE) ili WLAN.

Ako posjedujete ugovor za mobilnu radio vezu ili Prepaid ponudu s podatkovnim flatrate, pri normalnom korištenju putem heatapp! nema nikakvih dodatnih mjesečnih troškova. Korištenje heatapp! connect usluge za vas je besplatno.

Ne, upravo za sustave podnog grijanja, heatapp! je s heatapp! floor i heatapp! sense idealno rješenje za uštedu na troškovima grijanja, jer se pojedinačnim zonama grijanja sustava podnog grijanja može odvojeno upravljati. heatapp! tijekom noći ne dopušta da se prostorije potpuno ohlade, nego individualno regulira temperaturu u svakoj prostoriji, tako da ona bude u granicama sniženja koje ste odredili – i pravovremeno ponovno je povisuje. Time se enormno snižavaju troškovi grijanja, uz istodobno visoki komfor.

Da. heatapp! base jedinica kao i heatapp! drive automatski budno paze za duljih faza mirovanja sustava grijanja (npr. godišnji odmor) da se temperatura prostorije nikada ne spusti ispod namještene temperature zaštite od smrzavanja, npr. 16 °C, kako se smrzavanjem ne bi oštetila instalacija grijanja, sama struktura zgrade i ostali uređaji.

Dovoljan je pritisak na tipku. Scenarij „Urlaub“ možete naći desno pored okretnog gumba u App. Možete ustanoviti koje prostorije koliko dugo su namještene na minimalnu potrošnju energije (zaštita od smrzavanja). Trajanje vašeg godišnjeg odmora možete odrediti prethodno ili jednostavno regulirati grijanje još iz mjesta gdje se nalazite na godišnjem odmoru, jednostavno s App povisiti temperaturu. Tako ćete se u svakom slučaju vratiti kući u željeno zagrijane prostorije.

Da. Ljeti su vaše prostorije i tako dovoljno tople a grijanje se automatski prebacuje na režim štednje energije. heatapp! unatoč toga nadzire temperaturu prostorije i automatski je regulira čim se spusti ispod namještene željene temperature. To se može dogoditi i za hladnih ljetnih dana. Za to ne morate izvoditi nikakva dodatna podešavanja.

U App dobivate uvijek pokazanu trenutačnu vanjsku temperaturu koja se određuje preko vanjskog senzora vašeg sustava grijanja ili određuje putem interneta, na osnovi čega heatapp! izračunava važne parametre grijanja. Znatno važniji faktor je trenutačna temperatura u vašim prostorijama i razlika u odnosu na vašu željenu temperaturu (sniženu temperaturu ili ugodnu temperaturu). heatapp! će se aktivirati kada se dosegne vaša željena temperatura, bez obzira da li sunčevim zračenjem ili od kamina i isključit će se grijanje u ovoj prostoriji.

Pomoću heatapp! temperaturama se može upravljati individualno za svaku prostoriju. Bez obzira da li se je prostorija upravo ohladila od kiše kada dođem kući i temperatura se mora brzo povisiti za nekoliko stupnjeva, ili je uglavnom regulacija putem uklopnih vremena vođena boravkom u prostoriji. Pojedinačne zadane temperature pohranjene su u postavkama, tako da se jednostavno može brzo pristupiti.

Temperature u heatapp!

U heatapp! sustavu govorimo o različitim temperaturama kojima su pridružene odgovarajuće funkcije:

Željena temperatura

Ručno namještena temperatura u određenim prostorijama, okretnim gumbom koji se gasi pri slijedećem uklopnom vremenu.

Može se samo namjestiti okretnim gumbom, ali ne pohraniti, budući da je individualna. Svaki korisnik može je namjestiti za svoje prostorije.

Ugodna temperatura

Preko uklopnih vremena utvrđen je vremenski prozor za svaku prostoriju.

Profi modus/namještanje temperature u prostoriji.

Definira se za svaku prostoriju u postavkama u Profimodusu i zatim se kao osnova koristi od „uklopnih vremena“ i brzog pristupa „Party“.

Snižena temperatura

Profimodus/namještanje temperature u prostoriji

Definira se za svaku prostoriju u postavkama u Profimodusu i zatim se kao osnova koristi od „uklopnih vremena“ i brzog pristupa „Gehen“.

Temperatura zaštite od smrzavanja

Prethodno namještena temperatura ispod koje se ne smije spustiti.

Profimodus/namještanje temperature u prostoriji

Definira se za svaku prostoriju u postavkama u Profimodusu i zatim se kao osnova koristi od brzog pristupa „Urlaub“.

Pojačano grijanje (Boost)

Odstupanje za koje se povisuje ugodna temperatura.

Profimodus/namještanje temperature u prostoriji

Aktiviranje brzim pristupom „Boost“, aplikacije za odgovarajuću prostoriju.

Zadana temperatura

Namještena temperatura koja trenutačno treba vladati u prostoriji.

Vidljiva je ispod okretnog gumba.

Uglavnom, svaka željena temperatura je podesiva. Samo se uvijek minimalna vrijednost koja se zadaje pri instaliranju (temperatura zaštite od smrzavanja, snižena temperatura) promatra kao osnovna vrijednost. Zbog toga se ne može spustiti ispod ove vrijednosti.

Nakon namještanja željene temperature mora proteći minimalno vrijeme rada od tri sekunde. Ona ostaje zadržana i kada se uklopnim vremenom u međuvremenu temperatura snizi.

Tehnološki preduvjeti

heatapp! instalater grijanja integrira u vašu instalaciju grijanja. Opcijski se heatapp! dodatno može čak izravno priključiti na generator energije (izvor topline / kotao), ako je isti opremljen standardnim sučeljem kao što je OpenTherm, Relais ili 0..10V. U tom je slučaju upravljanje još točnije, a time je mogućnost ušteda još veća.

Da, vi možete heatapp! instalirati u vašem stanu. heatapp! možete primijeniti i nakon selidbe u novi stan. Kada se radi o iznajmljenim stanovima preporučamo konzultaciju s najmodavcem.

To ovisi od vašeg osobnog ugovora o najmu. U normalnom slučaju o tome ne morate informirati najmodavca. Ipak preporučamo da se o tome usuglasite s najmodavcem. Pri eventualnoj selidbi u drugi stan uzmite sa sobom vaš heatapp! sustav i u starom stanu ponovno ugradite termostate. heatapp! je u cijelosti prikladan za ovakve slučajeve.

heatapp! uzmite sa sobom. Kako heatapp! funkcionira sa svakim sustavom pripreme tople vode i grijanja, instalater može bez problema izvršiti demontažu i instaliranje u vašem novom stanu. heatapp! je za takve slučajeve posebno prikladan, što je posebno važno za iznajmljene stanove.

Ako vaš novi stan sada ima druge radijatorske ventile ili sustav podnog grijanja, ukoliko je potrebno instalater može naknadno pribaviti odgovarajući adapter ili izvršne pogone.

Nažalost ne. Kako bi mogli koristiti komfor heatapp! sustava, za regulaciju vašeg grijanja s heatapp! potreban vam je smartfon (iOS) ili tablet PC (iOS ili Android).

Ovi su uređaji danas toliko cjenovno prihvatljivi da će se njihova nabava brzo isplatiti troškovima na kojima bi se uštedjelo primjenom heatapp!.

Da. Ako nemate priključak na Internet, sa heatapp! možete upravljati vašim smartfonom ili tablet PC-om, ali samo od kuće, ne na putu. U tom slučaju ne možete aktualizirati heatapp! base jedinicu i heatapp! gateway jedinicu. Zbog toga preporučamo neodgodivo spajanje heatapp! sustava na internet.

heatapp! regulacija temperature pojedinačnih prostorija ovisna je od proizvođača sustava pripreme tople vode, radijatora ili sustava podnog grijanja. Preko sučelja OpenTherm, Relais ili 0-10 V heatapp! sustav u svrhu još veće učinkovitosti može se opcijski spojiti i na izvore topline / kotao. heatapp! sustav funkcionira sa sustavima plinskog i uljnog grijanja, sa dizalicama topline, grijanjem na pelete i solarnim sustavom.

Nažalost ne. Aplikacija se mora najmanje jednom spojiti sa sustavom preko kućne WLAN mreže, kako bi se kasnije neovisno korištenje WLAN moglo provesti preko heatapp! connect.

Gotovo svaki internetski usmjerivač iz trgovačke mreže danas može raditi s WLAN.

Ne, za sada to još nije moguće. heatapp! sustav je specijalizirani sustav za instalacije grijanja.

Ako je vaša instalacija grijanja opremljena spremnikom tople vode i putem OpenTherm sučelja (OT) povezana s heatapp! baznom jedinicom, može se pristupiti i funkcijama tople vode instalacije grijanja.

Posluživanje

Svaki član obitelji s jednim tablet PC (iOS ili Android) ili smartfonom (iOS) može koristiti heatapp!. Svatko si prijavljuje App besplatno na smartfonu ili tablet PC-u i prijavljuje s njemu dodijeljenim pristupnim podacima. U App može upravljati više osoba, tako da i u velikim obiteljima svaka osoba pojedinačno može biti ovlaštena za upravljanje.

Pri puštanju u rad sustava vi imate ulogu „Verwalter“ (upravitelja) i dobili ste pristupne podatke od ovlaštenog instalatera. S ulogom „upravitelja“ svoje ovlasti možete prenijeti i na nove korisnike.

U tu svrhu uđite u područje „Einstellungen“ (postavki) > korisnika i ovlastite novog korisnika. Možete prenijeti slijedeće uloge:

Korisnik
može regulirati temperaturu u prostorijama, za ovlaštenje ima pristup postavkama “Mein Profil”, “Schaltzeiten”, “Design”, “Live View”

Upravitelj
može regulirati temperaturu u svim prostorijama
ima pristup svim postavkama, izborniku heatapp! bazne jedinice i izborniku heatapp! izlazne jedinice
ima ograničena prava u području “Profi”

Stručnjak
ima prava kao i upravitelj

Prošireni pristup svim postavkama u području “Profi” (uključujući parametre grijanja)
nema pravo uvida u povezane slike (zaštita podataka)

U vašem kućanstvu potreban vam je samo jedan smartfon ili tablet PC, za namještanje temperature i uklopnih vremena individualno za svaku prostoriju.

Ako ostali članovi obitelji posjeduju smartfon ili tablet PC, oni mogu s njihovim vlastitim pristupnim podacima posluživati App. Pri tome možete odrediti koje prostorije ovaj poslužitelj smije regulirati.

Funkciju za korištenje od ostalih korisnika možete naći u heatapp! pod postavkama > Benutzer (korisnik).

Preduvjet: mora biti aktiviran heatapp! connect (vidjeti tamo).

 1. Odite u App u postavke > korisnik i kliknite na Share ikonu dolje desno.

 2. Pošaljite poziv putem e-maila ili skenirajte pozvani QR-kôd izravno s njegovim smartfonom ili tablet PC-em, sa vašeg displeja.

 3. Pozvani mora App instalirati na svoj smartfon ili tablet PC.

 4. Načinite mrežno korisničko ime (account) za pozvanog.

 5. Pristupni podaci moraju se zasebno priopćiti.

App se na svakom krajnjem uređaju (smartfon/tablet PC) mora zasebno preuzeti iz Apple AppStore ili Google Play Store. Poziv povezuje App s instalacijom.

Koji scenariji postoje i što utječe na postavke scenarija?

Dostupni su vam slijedeći jednostavni One-Touch scenariji:

 • BOOST: Omogućava brzo zagrijavanje prostorija. Privremeno se radijatorski ventili dalje otvaraju i (kod spoja na kotao) povisuje se temperatura polaznog voda.

 • PARTY: npr. ako imate goste i želite da se dulje grije, pomoću ovog scenarija produljujete fazu ugodne temperature preko vašeg programiranog uklopnog vremena.

 • GEHEN: kako bi se prostorije prebacile na štedni režim grijanja, ako napuštate kuću izvan programiranih uklopnih vremena.

 • URLAUB: u namještenom trajanju isključuje se grijanje u odabranim prostorijama. Razumije se da ostaje zadržan modus zaštite od smrzavanja.

 • DUSCHEN: (dostupno je samo pri spajanju izvora topline preko OpenTherm): čini dostupnom toplu vodu za tuširanje izvan konfiguriranih uklopnih vremena.

Ako se za jednu prostoriju istodobno aktivira više scenarija, provodi se sistemski interna obrada, slijedećim redoslijedom BOOST – PARTY – DUSCHEN – GEHEN – URLAUB.

Ako se scenariji aktiviraju istodobno ali za različite prostorije, oni će se vremenski paralelno premjestiti.

Ako se za jednu prostoriju istodobno aktivira više scenarija, provodi se sistemski interna obrada, slijedećim redoslijedom BOOST – PARTY – DUSCHEN – GEHEN – URLAUB.

Ako se scenariji aktiviraju istodobno ali za različite prostorije, oni će se vremenski paralelno premjestiti.

Ako se za jednu prostoriju istodobno aktivira više scenarija, provodi se sistemski interna obrada, slijedećim redoslijedom BOOST – PARTY – DUSCHEN – GEHEN – URLAUB.

Ako se scenariji aktiviraju istodobno ali za različite prostorije, oni će se vremenski paralelno premjestiti.

Naravno, svi korisnici u App mogu promijeniti nazive prostorija. Ova se promjena odražava na pokazane nazive prostorija u App i u heatapp izlaznoj jedinici. Međutim, ne mijenjaju se standardni nazivi u heatapp! baznoj jedinici.

Ako stručnjak ili upravitelj ponovnim pristupom asistentima uređivanja promijeni nazive prostorija u heatapp! baznoj jedinici, tada će se to preuzeti samo u App i u heatapp! izlaznoj jedinici, ako se paralelno u App izbrišu pridruženi individualni nazivi prostorija, tako da se pokažu standardni nazivi.

Kako se mogu tvoriti skupine prostorija?

U tu svrhu uđite u područje postavki > prostorija.

 • Smartfon: Kliknite na simbol (+) i dodajte jednu daljnju skupinu prostorija.

 • Tablet PC: Kliknite na simbol ≡ dolje desno, zatim na (+) i dodajte jednu novu skupinu prostorija. Pozovite vodič sa simbolom (?), kako bi se moglo objasniti posluživanje.

Dotične skupine prostorija mogu se prerazvrstati. U tu svrhu uđite u područje postavki > Prostorije.

 • Smartfon: kliknite na „Bearbeiten“, preko simbola ≡ skupine prostorija mogu se pomaknuti putem „drag & drop“.

 • Tablet PC: kliknite na simbol ≡ dolje desno, preko simbola ≡ skupine prostorija mogu se pomaknuti putem „drag & drop“.

Kliknite na ovu prostoriju. Sve do dosizanja zadane temperature prostorije možete vidjeti pulsirajuće narančaste pruge izvan okretnog gumba, koje vam pokazuju trenutačno odstupanje između zadane i stvarne temperature. Ako nema takvih pruga, zadana temperatura je dosegnuta i održavat će se.

U svakoj prostoriji može se individualno namjestiti ugodna i snižena temperatura. Kako bi se izbjegao nehotični pogrešni prijenos zadane temperature, kopirat će se samo uklopna vremena ali ne i ugodna i snižena temperatura.

Ako ste na putu i nemate prijam, heatapp! će automatski regulirati temperaturu prema aktualno pohranjenim uklopnim vremenima. Promjene postavki dok ste na putu možete ponovno provesti tek s postojećim spojem.

Uglavnom, vaš će se sustav grijanja dalje optimalno regulirati prema aktualno pohranjenim uklopnim vremenima za pojedinačne prostorije. Ako nemate pristup internetu, funkcionira vaša interna kućna WLAN mreža, a vaš sustav grijanja možete kao i prije posluživati putem heatapp! aplikacije, sve dok se nalazite kod kuće u dosegu WLAN mreže. Upravljanje sustavom grijanja kada ste na putu funkcionirat će tek kada se ponovno uspostavi spoj na Internet.

U točci izbornika postavki > Live View pokazuju se krivulje željenih i stvarnih temperatura zadnjih 12 sati. Jednostavno se može namjestiti u kojim prostorijama želite kontrolirati temperature.

Nakon aktualiziranja softvera i nakon ponovnog pokretanja heatapp! sustava, u Live View ne pokazuju se podaci jer su se ponovnim pokretanjem kao i aktualiziranjem izbrisale postojeće krivulje grijanja i pokazivanje ponovno počinje.

Kliknite u području „Einstellungen“ na „Design“ i još jednom na „Design“ i ovime ste brisanjem (Tablet PC) ili klikom (smartfon) promijenili sliku površine zaslona vašeg heatapp!.

Kako heatapp! izlazna jedinica već raspolaže s WLAN adapterom, USB priključak nije predviđen za priključak WLAN stika.

U području „Einstellungen“ pod „Live View“ na slici u vremenskom toku možete vidjeti sve temperature vaših prostorija. Odmah možete uočiti odstupanja od željenih temperatura.

Ako je dostupno novo aktualiziranje za heatapp! baznu jedinicu ili heatapp! izlaznu jedinicu, možete ga pronaći u području „Einstellungen“, tipka „System“, Menüpunkt „Systemverwaltung“. Aktualiziranja se mogu tamo aktivirati.

Aktualiziranja za heatapp! base jedinicu i heatapp! gateway jedinicu mogu se učitati samo u lokalnoj mreži, ali ne preko heatapp! connect.

Ako se ponuđeno aktualiziranje provodi putem App to traje različito dugo, ovisno od pojasne širine dostupnog internetskog spoja. Zbog toga se može dogoditi da smartfon ili tablet PC tijekom aktualiziranja prelazi u modus štednje energije. Aktualiziranje se ne prekida modusom štednje energije. Pod određenim okolnostima pri ponovnom pozivanju App pojavit će se poruka greške, jer u tom periodu isto tako miruje komunikacija između heatapp! base jedinice/heatapp! gateway jedinice. Sustav provjerava da li je aktualiziranje pogrešno provedeno i automatski zaključuje poruku greške.

App je za sada dostupan na njemačkom i engleskom jeziku. Ako vaš tablet PC ili smartfon imate podešen na „English“, automatski će vam se pokazati engleska App.

Radio komponente

heatapp! sustav sastoji se od heatapp! gateway jedinice i nekoliko heatapp! komponenata koje međusobno moraju komunicirati preko radio sustava Z-Wave. heatapp! gateway jedinica kontinuirano organizira i optimizira radio mrežu. Sve heatapp! komponente posjeduju robusnu radiovezu koju mogu narušiti vanjski utjecaji ili pokretnine, materijal konstrukcije kuće ili stana. Kako bi suzbili ove utjecaje, uglavnom se treba pridržavati slijedećih točaka:

Izbjegavajte metalne površine koje su na razmaku manjem od 30 cm od heatapp! komponenata
Ne manipulirajte s antenama
Pazite na poziciju i položaj heatapp! gateway jedinica

Pored pozicije heatapp! gateway jedinica u središnjem položaju svih heatapp! komponenata, heatapp! gatewaya jedinica može raditi u nekom drugom položaju. Umjesto horizontalnog položaja, vertikalno instaliranje na zid može pridonijeti boljoj pokrivenosti radioveze. Najbolja pokrivenost radioveze postiže se kada je kabel okrenut u desno, a heatapp! logotip nalazi se gore lijevo u uglu.

Na slici je heatapp! gateway jedinica prikazana u vertikalnom položaju. Za bolju razumljivost antena izlazne jedinice ucrtana je na kućištu.

U ovoj poziciji pri određenim uvjetima postiže se vrlo dobra pokrivenost radioveze.

Za najbolju moguću pokrivenost radioveze preporučamo:

Izlaznu jedinicu po mogućnosti pozicionirati na srednjoj ili gornjoj etaži 2-etažnog objekta (položaj izlazne jedinice prikazan je na slici).

Izbjegavajte instaliranje izlazne jedinice u ormarima ili sanducima, jer na takvim mjestima nije zanemarivo prigušenje. Kao pravilo vrijedi slijedeće: Prigušenje je to veće što je uži materijal na izlaznoj jedinici. Izlaznoj jedinici omogućite rasprostiranje radiovalova.

U svakoj daljnjoj opskrbljivanoj etaži mora se instalirati najmanje jedan repetitor.
U slučaju potrebe za povećanjem snage izlazne jedinice instalirajte repetitor u njenoj blizini.

Ako želite velike ili nepregledne zgrade opremiti s heatapp!, preporučamo vam da pomoću tlocrta ili skice odredite najbolju poziciju izlazne jedinice i poziciju preporučenog repetitora.

heatapp! single floor tretira se kao i heatapp! floor. Pridruživanje jednoj prostoriji moguće je tek kada je u prostoriji već prijavljen heatapp“ sense.

Koliki je doseg heatapp! radio komponenata?

heatapp! uređaji na bazi radioveze

 • heatapp! gateway
 • heatapp! drive
 • heatapp! sense i
 • heatapp! floor

komuniciraju putem digitalne kućne radioveze u za to odobrenom frekvencijskom području. Našim testiranjima u klasičnim stambenim objektima postigli smo pokrivenost 20-30m (2-3 kata). Naravno, sve ovisi od građevnih posebnosti dotične zgrade. Ako je stvarno neka prostorija izvan dosega za opskrbu, za to postoje pojačala signala (heatapp! repetitor), koja mogu proširiti kućnu radiovezu u ovom području.

Mrežne komponente

 • heatapp! base jedinica i
 • heatapp! gateway jedinica

međusobno komuniciraju preko bežične mreže (WLAN) ili kabelske mreže (LAN). U slučaju WLAN funkcija je ovisna od dosega vaše postojeće WLAN mreže. U slučaju LAN doseg radioveze za ove uređaje ne igra nikakvu ulogu.

Z-Wave standardom predviđa se max. 4 repetitora u jednom redu (na dionici od izlazne jedinice do jedne radio komponente). Sve radio komponente traže si samostalno najbolju dionicu radioveze.

Tako se može dogoditi da jedna radio komponenta, iako je samo nekoliko metara udaljena od repetitora, koristi izravan put za slanje vaših podataka izlaznoj jedinici. Ili modul koji se nalazi blizu izlazne jedinice, šalje signale putem repetitora, jer se tako dionica radio veze može uspostaviti kao stabilna.

Kako heatapp! floor raspolaže integriranim repetitorom za ostale radio komponente, u pravilu nije potreban dodatni repetitor. To u pojedinačnom slučaju ovisi od građevne konstrukcije zgrade kao i od uređaja u zgradi.

Ne, to se ne može desiti. Svaka je komponenta fiksno pridružena jednom heatapp! sustavu i ne prima radiosignale drugih sustava.

Baterijski izvršni pogon heatapp! drive

heatapp! drive odgovaraju svim uobičajenim markama ventila s priključkom M30 x 1,5mm. Instalater grijanja instalira heatapp! drive za vas i sa sobom nosi potrebne adaptere.

Ne. heatapp! pogoni u normalnom radnom stanju su bešumni i samo tijekom reguliranja ventila proizvode slabe šumove jakosti manje od 30 dB(A). Ova razina povremenih šumova može se usporediti s šapatom.

Na starijim cijevima instalacije grijanja može se čak dogoditi da je heatapp! pogon čak neprimjetan, jer su osnovni šumovi pri strujanju vode kroz cijevi jači od šumova heatapp! pogona.

Da. heatapp! drive opremljeni su sigurnosnom funkcijom koja jamči funkciju grijanja i ako je otkazao heatapp! sustav. Regulacija temperature u tom se slučaju provodi izravno posluživanjem na heatapp! drive – toliko dugo dok vaš heatapp! sustav ponovno počne raditi.

Izvršni pogon heatapp! drive registrira iznenadno sniženje temperature u prostoriji, koje uobičajeno nastaje pri provjetravanju i odmah upućuje na to da se grijanje u ovoj prostoriji isključuje. Na ovaj način možete uštedjeti na energiji i novcu.

Izvršni pogon heatapp! drive posjeduje samoučeći mehanizam. Inteligentan samoučeći algoritam regulacije prilagođava izvršni pogon okolnostima na mjestu primjene. Nakon puštanja u rad izvršni pogon automatski prepoznaje točku otvaranja i zatvaranja ventila. U ovoj fazi učenja od nekoliko dana može se dogoditi da ventil neće uvijek odmah otvoriti i zatvoriti. To ne utječe na smanjenje učinka grijanja. Uzimanjem u razmatranje podataka instaliranih senzora temperature, položaja ventila i iskustvenih tijekova temperature, heatapp! drive će se pobrinuti za dobre rezultate regulacije temperature u prostorijama.

Kada se bliži trenutak pražnjenja baterija, pravovremeno ćete prethodno dobiti signal u App koji će se pokazati i na heatapp! drive. Baterije se mogu jednostavno zamijeniti. Neposredno prije potpunog pražnjenja baterija, heatapp! drive će u svrhu izbjegavanja šteta od smrzavanja, ventil prebaciti u položaj zaštite od smrzavanja.

Ne. heatapp! drive zahtijeva nazivni napon od +1,5V za svaku bateriju. Aku baterije na dopunjavanje najčešće imaju napone od +1,2V i zbog toga nisu prikladne. Umjesto njih koristite uobičajene alkalne baterije veličine AA („Mignon“ / LR6).

U pravilu kompletni heatapp! sustav instalira ovlašteni instalater. Radio izvršni pogoni heatapp! drive mogu se demontirati i montirati s jednostavnim 2mm inbus ključem, npr. pri radovima renoviranja ili kasnijeg proširenja. Moment stezanja ne smije biti veći od 5 Nm.

heatapp! sustav može upravljati sa do 4 heatapp! drive za svaku prostoriju. Ako imate vrlo veliku prostoriju sa više od 4 radijatora, možete ih podijeliti u prostorno povezane zone sa po max. 4 heatapp! drive. Ove se zone zatim imenuju kao zasebna prostorija i tako tretiraju.

Prosječna trajnost jednog kompleta baterija u heatapp! drive iznosi cca. 2 godine, ovisno o učestalosti regulacije, lakoći pokretanja ventila i temperaturi prostorija.

Senzor temperature prostorije heatapp! sense

Prosječna trajnost jednog kompleta baterija u heatapp! sense iznosi cca. 2 godine, ovisno o učestalosti automatskih poruka o prekoračenju i ne dosizanju namještenih temperaturnih razlika.

Kada se bliži trenutak pražnjenja baterija pravovremeno ćete prethodno dobiti signal u heatapp! app. Baterije se mogu jednostavno zamijeniti.

heatapp! sense je baterijski senzor temperature prostorije koji mjeri trenutačnu temperaturu zraka u prostoriji i šalje je do heatapp! base jedinice.

Na radijatorskim sustavima grijanja nije potreban nikakav dodatni senzor temperature prostorije, jer je odgovarajući senzor već instaliran u heatapp! drive. Heatapp! sustav automatski prilagođava toplinski učinak grijanja, tako da svaka prostorija uvijek ima svoju vremenski ovisnu namještenu željenu temperaturu.

Na sustavima podnog grijanja svaka regulirana prostorija opremljena je s bežičnim heatapp! sense. heatapp! sustav automatski prilagođava toplinski učinak grijanja, tako da svaka prostorija uvijek ima svoju vremenski ovisnu namještenu željenu temperaturu.

Zahvaljujući radiotehnici, pozicija heatapp! sense u prostoriji može se fleksibilno odabrati, ali ovaj senzor ne smije biti pokriven, kako bi se dobili točni rezultati mjerenja.

Podaci i sigurnost

heatapp! base jedinica i heatapp! gateway jedinica za komunikaciju koriste u vašoj kući već postojeću mrežu (LAN ili WLAN). Radioprijenos vaše bežične kućne mreže (WLAN) mora se zaštititi sigurnosnim kodom koji ćete dobiti od ponuđača internetskih usluga (provajdera).

Prijenos putem kabela (LAN) naravno da je u kući siguran.

Jamstvo sigurnosti i zaštite podataka naših kupaca ima maksimalni prioritet. Zbog toga podaci potrebni za upravljanje vašim sustavom grijanja (među ostalim i pristupni podaci i lozinke korisnika) isključivo su dostupni u vašoj kući, na vašoj heatapp! base jedinici.

Nikakvi podaci izvan vaša četiri zida ne pohranjuju se npr. na internetu. Zbog toga su vaši podaci sigurni od pristupa treće strane.

Aktivirajte heatapp! connect u asistentu uređivanja heatapp! base jedinice, ako vaš sustav grijanja želite posluživati odasvud. heatapp! connect je Webserver i uspostavlja spoj kada sa puta s App želite pristupiti vašem sustavu grijanja. heatapp! connect ne pohranjuje podatke.

Svi podaci, pristupi i lozinke pohranjeni su kod kuće u vašoj heatapp! base jedinici i dostupni su samo ovlaštenom korisniku nakon prijave. Ovim konceptom postiže se maksimalno moguća sigurnost podataka.

Ne postoji nikakva razmjena podataka između vaše heatapp! base jedinice i heatapp! connect, i kada nisu memorirani nikakvi podaci. heatapp! connect uspostavlja vezu samo ako na putu želite upravljati vašim sustavom grijanja, odnosno instalateru grijanja omogućiti pristup u svrhu održavanja instalacije grijanja. Podaci se isključivo razmjenjuju između vaše hetapp! base jedinice i vašeg krajnjeg uređaja.

Ne. heatapp! connect uspostavlja vezu samo ako na putu želite s App pristupiti vašem sustavu grijanja. Svi podaci, pristupi i lozinke pohranjeni su kod kuće u vašoj heatapp! base jedinici i dostupni su samo ovlaštenom korisniku nakon prijave. Ovim konceptom postiže se maksimalno moguća sigurnost podataka.

Vaš smartfon ili tablet PC – neovisno od heatapp! – uvijek je zaštićen lozinkom ili PIN-om, kada ga koristite na putu. U tom slučaju neovlašteni korisnik čak ne može pokrenuti App i time nema pristup vašem sustavu grijanja. Pored toga, osjetljiva područja kao što je upravljanje od strane korisnika i upravljanje uređajem, dostupna su samo s ulogom korisnika „Upravitelja“. Odmah se može blokirati pristup izgubljenim smartfonima ili tablet PC-ima.

To je neugodna situacija, ali za heatapp! nema nikakvih problema: Ako ste izgubili vaš smartfon ili tablet PC, App možete besplatno preuzeti i s nekim drugim smartfonom ili tablet PC-iem i prijaviti se s vašim korisničkim podacima. Odmah ćete ponovno dobiti pristup vašem sustavu grijanja. Pristup izgubljenim uređajima može se sasvim jednostavno blokirati putem App.

Prijava u App potrebna je samo ako još ništa nije bilo prijavljeno ili je prijava odjavljena.

Ako se prvi puta prijavljujete preko heatapp! connect na vašu instalaciju, tada će to zapaziti vaš tablet PC ili smartfon, sve do odjavljivanja.

Zbog toga je moguće da se heatapp! sustavom povežete kako preko lokalne mreže, tako i preko heatapp! connect

Ako se tijekom posluživanja, App promijeni sa lokalne mreže na heatapp! connect, dobije poruka greške da mreža ne reagira i šalje vas na stranicu dobrodošlice. Iz teksta „lokalna mreža“ ili „Internet“ razvidno je kako je trenutačno spajanje uspostavljeno.

Kao što je slučaj i sa svim ostalim aplikacijama, heatapp! App favorizira dostupno spajanje na WLAN mrežu, tako da ste kod kuće uz postojeće spajanje na WLAN uvijek povezani putem lokalne mreže.

Ne. Kako bi se zajamčio visoki komfor posluživanja i sigurnosni standard heatapp! sustava, potreban vam je smartfon ili tablet PC s instaliranom aplikacijom.

heatapp! App obrađuje samo tada određenu količinu podataka mobilne radio mreže kada na putu regulirate vaš sustav grijanja. Količina podataka ovisi od intenziteta korištenja. Pri normalnom posluživanju (cikličko pozivanje popisa prostorija, zahtjev za brojem promjenama u minuti), dobije se količina podataka od cca. 30KB – 50KB u minuti aktivnog posluživanja. Tipična tuzemna tarifa mobilne radio mreže s podatkovnom flat rate također se neće spomena vrijedno opteretiti ; zahvaljujući mobilnom korištenju heatapp! aplikacije iz toga ne rezultiraju nikakvi povećani troškovi . Obratite pozornost da korištenje u inozemnim mobilnim radio mrežama (Roaming) ovisno od tarife može uzrokovati povećane troškove ili to čak nije moguće izvesti. Zbog toga uglavnom na inozemnim lokacijama preporučamo za pristup internetu po mogućnosti korištenje mobilne mreže (WLAN), ne samo za heatapp!.

Instaliranje

heatapp! ovlašteni instalater može instalirati uz male izdatke – plug & play je naša maksima. Pri tome se heatapp! base jedinica i heatapp! gateway jedinica integrira u vašu mrežu i instaliraju se radio komponente: na zidne radijatore ugrađuju se izvršni pogoni heatapp! drive, a na sustave podnog grijanja heatapp! floor i heatapp! sense.

Na kraju možete jednostavno uređivati vaša individualna uklopna vremena za svaku prostoriju i već s time uštedjeti. I to odmah.

Preporučamo da se za prve poslove instaliranja obratite ovlaštenom instalateru. On će vaš heatapp! sustav instalirati za samo jedan sat. Ovlaštene instalatere možete naći na heatapp.de. Kasnija dodavanja ostalih heatapp! drive radio izvršnih pogona mogu se lako izvesti uz niže troškove.

Razumije se, svi korisnici u App mogu promijeniti nazive prostorija. Ova promjena ne odražava se na pokazane nazive prostorija u App i heatapp! gateway jedinici. Ona ne mijenja standardne nazive u heatapp! base jedinici.

Ako instalater ili upravitelj ponovnim pristupom asistentima uređivanja u heatapp! base jedinici promijeni nazive prostorija, to će se preuzeti samo u App i u heatapp! gateway jedinici, ako se paralelno u App izbrišu pripadajući individualni nazivi prostorija, tako što će se pokazati standardni nazivi.

Da. Za instaliranje je instalateru grijanja potrebna samo djelotvorna mreža u vašoj kući ili u vašem stanu, a spoj na internet za to nije potreban. Ako nemate spoj na Internet, s heatapp! sustavom možete upravljati pomoću vašeg smartfona ili tablet PC-a, ali samo iz kuće a ne na putu. U tom slučaju ne možete preuzeti nikakva aktualiziranja za heatapp! base jedinicu i heatapp! gateway jedinicu. Zbog toga preporučamo neodložno spajanje heatapp! sustava na internet.

heatapp! bazna jedinica može putem opcijskog spoja upravljati s jednim krugom grijanja kotla i jednim krugom grijanja za pripremu tople vode, ukoliko to dopuštaju sučelja upravljanih sustava grijanja (npr. pri spajanju na OpenTherm sučelje).

Kako heatapp! izlazna jedinica već raspolaže s WLAN adapterom, USB priključak nije predviđen za spajanje WLAN stika.

Servis

Aktualiziranja softvera aplikacije, heatapp! bazne jedinice i heatpp! izlaznih jedinica povezana su s dotičnom generacijom hardvera. Za funkcije koje podržava generacija hardvera, omogućavamo neograničena automatska aktualiziranja.

Možete kontaktirati heatapp! Kundenservice na adresi support@heatapp.de. Radovati će nas vaša pitanja.

U određenim slučajevima može se ukazati potreba za promjenom parametara sustava, čemu ima pristup samo ovlašteni instalater. Ako instalateru nisu poznati kodovi proizvođača, heatapp! Support će prema potrebi imenovati jedan kôd, s kojim se ova područja mogu isključiti.

 

Općenito

Aktualiziranje 15.06.2020:  Raduje nas da ste završili radove na Update serveru i da se aktualiziranja putem interneta mogu ponovno instalirati.

Aktualiziranje:Posluživanje heatapp! i heatcon! sustava odasvud (putem interneta) sada je ponovno moguće s Android i IOS. 

Trenutačno se svi heatapp! i heatcon! sustavi putem Android uređaja mogu posluživati samo putem lokalne mreže, jer postoje problemi s našim Connect i Update serverom. Isto tako ne postoji mogućnost instaliranja aktualiziranja. Naši stručnjaci rade intenzivno na rješavanju ovog problema i nadamo se da ćemo ih u najskorije vrijeme otkloniti. Za sada nažalost ne možemo reći kada.

Oprostite na eventualnim neugodnostima i molimo za vaše razumijevanje.

Vaš smartfon ili tablet PC nema Google Playstore ili vi nemate Google mrežno korisničko ime (account)?
Naravno, unatoč toga možete koristiti heatapp!. Jednostavno, na internetu potražite heatapp apk i preuzmite ga. Pazite na heatapp! logotip.

Sada možete instalirati heatapp! App i profitirati od njegovih prednosti.

Naravno, unatoč toga možete koristiti heatapp!. Jednostavno, na internetu potražite heatapp apk i preuzmite ga. Pazite na heatapp! logotip. S heatapp logotipom sada možete instalirati heatapp! App.

Izbornik heatapp! izlazne jedinice sada se može otvoriti u lokalnoj mreži. Nije moguć pristup heatapp! App odasvud. Ova je regulativa uvedena iz sigurnosnih razloga, kako npr. nitko usput ne bi pokušao odjaviti radio komponente.

U nekim slučajevima to je međutim korisno i usput pristupiti izborniku heatapp! izlazne jedinice. Vlasnici FritzBox usmjerivača u ovom se slučaju mogu vrlo jednostavno poslužiti s AVM App „My Fritz“.

Aplikacija je instalirana na Android smartfonu ili tablet PC-u i aktiviran je pristup domaćoj mreži u FritzBox. Pomoću ove App sada se može jednostavno odasvud pristupiti izborniku Fritzbox.

Ako se sada aktivira kućna mreža tada se i s FrtizBox mogu pozvati povezani uređaji ako se oni utipkaju. Otvara se preglednik i dolazi se na površinu posluživanja traženih uređaja.

Na upit AVM je poručio da pristup uređaju putem App „My Fritz“ nije moguć s IOS uređajima.

heatapp! komponente razvijene su, konstruirane i proizvedene u Njemačkoj. Elektroničke komponente i mehanički dijelovi i materijali kupljeni su od dobavljača diljem svijeta. Ovi dobavljači posjeduju odgovarajuće certifikate obzirom na sigurnost i zaštitu prirodnog okoliša. heatapp! razvijen je i programiran u mjestu Burbach/Siegerland.

Instaliranje heatapp! bez spajanja na izvor topline / kotao nema nikakvog utjecaja na jamstvo ili garanciju za sustav grijanja.

Kod primjene heatapp! sa spajanjem na kotao, npr. preko OpenTherm sučelja, treba uzeti u obzir razliku između jamstva (zakonsko pravo na isporuku ispravnog proizvoda) i dogovorene garancije između proizvođača sustava grijanja i kupca. U slučaju jamstva (zakonski rok nakon kojeg se gasi neko pravo: 2 godine) uglavnom ostaje zadržana jamstvena obveza proizvođača. Ovdje se individualno provjerava da li je instalacija grijanja pri isporuci bila bez nedostataka, što je potpuno neovisno od heatapp! sustava. Što se tiče garancije radi se o dobrovoljnom dogovoru između proizvođača i kupca, koji također može pokriti razdoblje dulje od 2 godine. U pravilu takva garancija obuhvaća samo određene dijelove neke instalacije grijanja, kao npr. kotao, ali ne kompletni sustav. Koje učinke ima instaliranje heatapp! sustava na garanciju, ovisi i od individualnog dogovora o garanciji s proizvođačem.

heatapp! starterski set za zidne radijatore sastoji se od heatapp! bazne jedinice uključujući LAN kabel i elemente pričvršćenja (2 vijka, 2 tipla), heatapp! izlazne jedinice uključujući mrežni adapter i LAN kabel i 3 heatapp! drive (pogona) uključujući 2 AA baterije, kao i uputa za posluživanje.

heatapp! starterski set za sustav podnog grijanja sastoji se od heatapp! bazne jedinice uključujući LAN kabel i elemente pričvršćenja (2 vijka, 2 tipla), heatapp! izlazne jedinice uključujući mrežni adapter i LAN kabel i 1 heatapp! floor zonskog regulatora za sustave podnog grijanja, 3 heatapp! sense senzora temperature prostorije na bazi radio veze, kao i uputa za posluživanje.

Napomena: heatapp! pretpostavlja kompletno instaliranu i funkcionalno ispravnu instalaciju grijanja sa zidnim radijatorima, uključujući ventile odnosno krugove sustava podnog grijanja s termo-električnim izvršnim pogonima (230V, bez struje zatvorenim), kao i funkcionalno ispravnu mrežu (LAN ili WLAN).

Za sada je heatapp sustav! dostupan na njemačkom, engleskom, španjolskom, francuskom, talijanskom, nizozemskom, poljskom, ruskom i turskom jeziku. Ako je vaš poslužni uređaj (tablet PC ili smartfon ili internetski preglednik vašeg PC/laptopa) podešen na nekom od spomenutih jezika, heatapp! će automatski pokazati ovaj jezik.

Jezična proširenja provode se s Update (aktualiziranjem). Tako nam se uvijek pruža mogućnost da heatapp! proširimo s dodatnim jezicima.

Dokumentacija je dostupna na njemačkom i engleskom jeziku. Neki naši poslovni partneri pripremili su dokumentaciju specifičnu za dotičnu zemlju.